Welkom op de website van Huifkarcentrum Bergh!

Bij Huifkarcentrum Bergh bent u aan het juiste adres voor een geheel verzorgde familiedag, kinderfeestje, bedrijfsuitje en groepsuitjes of gewoon een heerlijk dagje uit. Wij organiseren vele soorten huifkartochten voor groepen met kleine en grote wagens die bestuurd worden door een beroepskoetsier. Tevens bezitten we een aantal luxe koetsen welke u op een gepaste wijze kunnen vervoeren tijdens elke gelegenheid. Altijd al eens zelf willen rijden? Ook zelfkoetsieren is een van de mogelijkheden die Huifkarcentrum Bergh u kan bieden. Naast een recreatiecentrum is Huifkarcentrum Bergh ook een erkend Educatief Centrum via de SZH voor levend erfgoed. Onze Groningerpaarden worden ingezet voor onze bezoekers om een mooie tocht te kunnen maken met een huifkar.

Met vriendelijke groet,
Titus en Lucie Aaldering en hun team van medewerkers.

 

Het Montferland

Montferland, gelegen in het zuidoosten van Gelderland en grenzend aan Duitsland, is een fraai natuurgebied dat alle seizoenen lokt. Bossen, heuvels en weidevelden wisselen elkaar af en fietsers en wandelaars zijn veel geziene gasten. De historische dorpen in de buurt, zoals`s-Heerenberg, Zeddam en Beek hebben u veel te bieden.

Men kan het gebied op een sportieve manier verkennen maar ook liefhebbers van cultuur komen zeker aan hun trekken. Veel van de historie van het Montferland is bewaard gebleven. In het Montferland en in het aangrenzende Duitse gebied zijn tientallen bezienswaardigheden te vinden, zoals historische panden, monumentale kerken, landgoederen, kastelen en molens.

Er zijn unieke combinaties te maken vanuit het veelzijdige aanbod. Diverse hotels, restaurants en bezienswaardigheden bieden u de mogelijkheid om onvergetelijke programma`s te maken voor één of meerdaagse reizen. Het Montferland nodigt u uit om te overnachten, te eten, met een huifkar op stap te gaan of om grote attracties te combineren met de bezienswaardigheden en activiteiten in de dorpen en stadjes.

De heuvels van het Bergherbos/Montferland zijn stuwwallen die ontstaan zijn in de voorlaatste ijstijd. Het landijs dat zich vanuit het hoge noorden tot het midden van ons land uitstrekte, schoof massa`s aarde en stenen voor zich uit. Dat ‘morenepuin’ bleef als aarden wallen liggen toen de gletsjers zich terugtrokken. De Utrechtse heuvelrug, de Veluwe en de Sallandse heuvelrug zijn ook zulke stuwwallen.

De natuur deed daarna de rest; door erosie, wind en regen vlakten de heuvels af en werden met een laag aarde bedekt. Dat bleek een prima voedingsbodem te zijn voor gevarieerde bomen- en plantengroei. Het Bergherbos is nu bijna geheel met bos bedekt. Hier en daar zijn er nog plekken waar men een prachtig uitzicht heeft over het omringende land. De in de volksmond zogenoemde ‘Kale Jacob’ (een onbegroeide heuveltop in het noordoosten van het Bergherbos) biedt een geweldig panorama op Arnhem, de Liemers, de Veluwe en de IJsselvalei. Sinds januari 2016 staat er op het Montferlandse bos ook een uitkijktoren. Vanuit uitkijktoren ‘de Hulzenberg’ is er ook een prachtig uitzicht, waarbij u met een verrekijker zelfs de Waalbrug in Nijmegen kan zien!

 

© Monterferlandgemeente

 

Zorgboerderij ‘de Hettenheuvel’

Huifkarcentrum Bergh in Loerbeek is een recreatiecentrum gecombineerd met een zorgboerderij. Zorgboerderij de Hettenheuvel is een zelfstandige organisatie die begeleiding biedt aan een brede doelgroep. De Hettenheuvel biedt mogelijkheden tot werken, leren, dagritme, omgaan met dieren en de natuur, het creëren van sociale contacten en bieden vele creatieve activiteiten.

 

Wij bieden plaats aan diverse mensen, zoals:

  • Mensen met psychische of psychiatrische vraagstukken
  • Mensen met een dementie
  • Kinderen en jongeren met autisme

Zie voor meer informatie onze website: www.dehettenheuvel.nl

Zorgboerderij de Hettenheuvel

  • Doetinchemseweg 9
  • 7036 AB Loerbeek
  • Tel. 0316-531333

zorgboerderij montferland gelderland

Copyright © Huifkarcentrum Bergh