Welkom op de website van Huifkarcentrum Bergh!

Bij Huifkarcentrum Bergh bent u aan het juiste adres voor geheel verzorgde familiedagen, kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, groepsuitjes of gewoon een heerlijk dagje uit. Altijd al eens zelf willen rijden? Zelfkoetsieren is een van de mogelijkheden die Huifkarcentrum Bergh u biedt. Voor vervoer met iets meer PK bent u ook ook bij onze aan het juiste adres. Wij beschikken over onder andere elektrische, geruisloze scooters en choppers. Kortom: er valt veel te beleven bij Huifkarcentrum Bergh. Hopelijk zien we u snel!

Met vriendelijke groet,
Annemarie en het team van medewerkers.

 

Het Montferland

Montferland, gelegen in het zuidoosten van Gelderland en grenzend aan Duitsland, is een fraai natuurgebied dat alle seizoenen lokt. Bossen, heuvels en weidevelden wisselen elkaar af en fietsers en wandelaars zijn veel geziene gasten. De historische dorpen in de buurt, zoals`s-Heerenberg, Zeddam en Beek hebben u veel te bieden.

Men kan het gebied op een sportieve manier verkennen, maar ook liefhebbers van cultuur komen zeker aan hun trekken. Veel van de historie van het Montferland is bewaard gebleven. In het Montferland en in het aangrenzende Duitse gebied zijn tientallen bezienswaardigheden te vinden, zoals historische panden, monumentale kerken, landgoederen, kastelen en molens.

Er zijn unieke combinaties te maken vanuit het veelzijdige aanbod. Diverse hotels, restaurants en bezienswaardigheden bieden u de mogelijkheid om onvergetelijke programma’s te maken voor één- of meerdaagse reizen. Het Montferland nodigt u uit om te overnachten, te eten, met een huifkar op stap te gaan of om grote attracties te combineren met de bezienswaardigheden en activiteiten in de dorpen en steden.

De heuvels van het Bergherbos, die gelegen is in het mooie Montferland, zijn stuwwallen die ontstaan zijn in de voorlaatste ijstijd. Het landijs dat zich vanuit het hoge noorden tot het midden van ons land uitstrekte, schoof massa’s aarde en stenen voor zich uit. Dat ‘morenepuin’ bleef als aarden wallen liggen toen de gletsjers zich terugtrokken. De Utrechtse heuvelrug, de Veluwe en de Sallandse heuvelrug zijn ook zulke stuwwallen. De natuur deed daarna de rest; door erosie, wind en regen vlakten de heuvels af en werden met een laag aarde bedekt. Dat bleek een prima voedingsbodem te zijn voor gevarieerde bomen- en plantengroei. Het Bergherbos is nu bijna geheel met bos bedekt. Hier en daar zijn er nog plekken waar men een prachtig uitzicht heeft over het omringende land. De in de volksmond zogenoemde ‘Kale Jacob’ (een onbegroeide heuveltop in het noorden van het Bergherbos) biedt een geweldig panorama op Arnhem, de Liemers, de Veluwe en de IJsselvalei. Sinds januari 2016 staat er in het Montferlandse bos ook een uitkijktoren. Vanuit uitkijktoren ‘de Hulzenberg’ is er ook een prachtig uitzicht, waarbij u met een verrekijker zelfs de Waalbrug in Nijmegen kan zien!

 

© Montferlandgemeente

 

Zorgboerderij ‘de Hettenheuvel’

Huifkarcentrum Bergh in Loerbeek is een recreatiecentrum gecombineerd met een zorgboerderij. Zorgboerderij de Hettenheuvel is een zelfstandige organisatie die begeleiding biedt aan een brede doelgroep. De Hettenheuvel biedt mogelijkheden tot werken, leren, dagritme, omgaan met dieren en de natuur, het creëren van sociale contacten en het doen van vele creatieve activiteiten.

 

Wij bieden plaats aan diverse mensen, zoals:

  • Mensen met psychische of psychiatrische vraagstukken
  • Mensen met een dementie
  • Kinderen en jongeren met autisme

Zie voor meer informatie de website: www.dehettenheuvel.nl

Zorgboerderij de Hettenheuvel

  • Doetinchemseweg 9
  • 7036 AB Loerbeek
  • Tel. 0316-531333

zorgboerderij montferland gelderland

Copyright © Huifkarcentrum Bergh