Welkom op de website van huifkarcentrum Bergh. 

Bij Huifkarcentrum Bergh bent u aan het juiste adres voor een geheel verzorgde familiedag, kinderfeestje, bedrijfsuitje en groepsuitjes of gewoon een heerlijk dagje uit. Huifkarcentrum Bergh organiseert vele soorten huifkartochten voor groepen met kleine en grote wagens, met luxe en zeer luxe wagens bestuurd door beroepskoetsiers. Tevens bezitten we een aantal luxe koetsen welke u op een gepaste wijze kunnen vervoeren tijdens elke gelegenheid. Altijd al eens zelf willen rijden? Ook zelfkoetsieren is een van de mogelijkheden die Huifkarcentrum Bergh u kan bieden. Voor kinderen hebben wij speciale programma´s en kinderfeestjes met paarden, en huifkarren.

Ook bieden wij op onze zorgboerderij beschutte werkplekken aan mensen met diverse zorgvragen. Tevens is Huifkarcentrum Bergh een erkend Educatief Centrum via de SZH voor levend erfgoed. Onze Groninger paarden worden ingezet in de zorg en voor onze bezoekers, waar u kunt genieten van een mooie huifkartocht met onze paarden.

Met vriendelijke groet,
Titus en Lucie Aaldering en hun team van medewerkers.

 

 Het Montferland 

Montferland, gelegen in het zuidoosten van Gelderland en grenzend aan Duitsland, is een fraai natuurgebied dat alle seizoenen lokt. Bossen, heuvels en weidevelden wisselen elkaar af en fietsers en wandelaars zijn veel geziene gasten. De historische stadjes en dorpen `s-Heerenberg, Zeddam, Loerbeek en Beek hebben je veel te bieden.

Men kan het gebied op een sportieve manier verkennen maar ook liefhebbers van cultuur komen zeker aan hun trekken. Veel van de historie van het Montferland is bewaard gebleven. In het Montferland en in het aangrenzende Duitse gebied zijn tientallen bezienswaardigheden te vinden, zoals historische panden, monumentale kerken, landgoederen, kastelen en molens.

Er zijn unieke combinaties te maken vanuit het veelzijdige aanbod. Diverse hotels, restaurants en bezienswaardigheden bieden u de mogelijkheid om onvergetelijke programma`s te maken voor één of meerdaagse reizen. Het Montferland nodigt u uit om te overnachten, te eten, met een huifkar op stap te gaan of om grote attracties te combineren met de bezienswaardigheden en activiteiten in de dorpen en stadjes.

Het Montferland, gelegen in het zuidoosten van Gelderland en grenzend aan Duitsland, is een fraai natuurgebied dat door alle seizoenen heen lokt. Bossen, heuvels en weidevelden wisselen elkaar af en fietsers en wandelaars zijn veel geziene gasten. De historische stadjes en dorpen `s-Heerenberg, Zeddam en Beek hebben u veel te bieden.

De heuvels van het Bergherbos/Montferland zijn stuwwallen die ontstaan zijn in de voorlaatste ijstijd. Het landijs dat zich vanuit het hoge noorden tot het midden van ons land uitstrekte, schoof massa`s aarde en stenen voor zich uit. Dat ‘morenepuin’ bleef als aarden wallen liggen toen de gletsjers zich terugtrokken. De Utrechtse heuvelrug, de Veluwe en de Sallandse heuvelrug zijn ook zulke stuwwallen.

De natuur deed daarna de rest; door erosie, wind en regen vlakten de heuvels af en werden met een laag aarde bedekt. Dat bleek een prima voedingsbodem te zijn voor gevariëerde bomen- en plantengroei. Het Bergherbos is nu bijna geheel met bos bedekt. Hier en daar zijn er nog plekken waar men een prachtig uitzicht heeft over het omringende land. De in de volksmond zogenoemde `Kale Jacob` (een onbegroeide heuveltop in het noord-oosten van het Bergherbos, dichtbij de Hettenheuvel) biedt een geweldig panorama op Arnhem, de Liemers, de Veluwe en de IJsselvalei. Sinds januari 2016 staat er op het Montferlandse bos ook een uitkijktoren. Vanuit heb je een ook een prachtig uitzicht, waarbij u met een verrekijker zelfs de Waalbrug in Nijmegen kan zien!

Het uitzicht op de Montferlandse bossen, de gastvrije Achterhoekers. Heerlijke fietsroutes, gezellig winkelen in Doetinchem. Er op uit met een huifkar zelf-koetsieren of met de koetsier mee .Genieten in de vele natuurgebieden. Beleef de Achterhoek, het echte genieten begint hier.

© Monterferlandgemeente

Zorgboerderij

Huifkarcentrum Bergh in Loerbeek is een paardenbedrijf gecombineerd met een zorgboerderij. Zorgboerderij de Hettenheuvel is een plek waar mensen en dieren in harmonie met elkaar omgaan en met respect voor elkaars mogelijkheden. De Hettenheuvel zit vrij gelegen aan de bosrand in Loerbeek.

 

Wij bieden plaats aan diverse mensen, zoals:

  • Mensen met psychische of psychiatrische vraagstukken
  • Mensen met een dementie
  • Kinderen en jongeren met autisme
  • Zie voor meer informatie onze website: www.dehettenheuvel.nl

Zorgboerderij de Hettenheuvel

  • Doetinchemseweg 9
  • 7036 AB Loerbeek
  • Tel. 0316-531333

Copyright © Huifkarcentrum Bergh